سفره غذا باید متعادل باشد و گرمی و سردی غذاها رعایت شود و افراد بر اساس مزاجشان باید غذا را مصرف کنند به عنوان مثال برخی از افراد باقالیپلو با مرغ را همراه با ماست مصرف میکنند که این نوع غذا دارای طبیعت سرد است به دلیل اینکه باقالی،مرغ،برنج و ماست طبیعتاً سرد هستند و گرمی شویدی که داخل باقالیپلو شده به سردی این مواد غذایی نمیرسد،باید همراه این غذا ماده غذایی گرمی مانند خرما یا کمی عسل مصرف شود تا تعادل غذا حفظ شود.
درطب سنتی ایرانیان سعی میشود که در یک وعده از چهارگروه اصلی قندها،کربوهیدارتها، پروتئینها و چربیها استفاده شود.
*غذایی با طبیعتی سرد خون را اسیدی و غذایی با طبیعتی گرم خون را قلیایی میکند
سردی و گرمی با ایجاد خاصیت قلیایی و اسیدی خون توسط نوع غذا ارتباط دارد،به طوری که یک غذایی با طبیعتی سرد محیط خون را اسیدی کرده و غذایی با طبیعتی گرم محیط خون را قلیایی میکند.
از طرفی بعضی دیگر از خوراکیهای گرم مانند خرما به دلیل وجود ذخایر فراوان قند و کالری بالای خود به محض ورود در بدن انرژی زیادی تولید میکنند که موجب ایجاد طبع گرم در بدن میشوند ولی مصرف ماده غذایی مانند کاسنی که طبیعتی سرد است به واسطه اینکه کاسنی بعد از ورود در بدن و سلولهای کبد اثر گذاشته و به کبد کمک میکند تا کار خود را بهتر انجام دهد،صفرای اضافی را جمع کند و از طرفی با شستن صفرا از رودهها و خون باعث دفع آن از طریق ادرار شده هم کبد را خنک و آرام کرده و هم تمامی بدن را به سردی و آرامی پیش میبرد و در حقیقت کاسنی کند کننده موتور کبد است.
*امروزه در هر خانهای یک نفر مبتلا به قندخون یا چربی بالا است
اگر افراد طبع غذاها را ندانند و به فراموشی بسپارند،باید این را بدانند که بروز بیماریهایی مانند دیابت،چربی خون و فشارخون حتمی است؛امروزه در هر خانهای یک نفر مبتلا به قندخون یا چربی بالا است.
در کتاب تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام آمده طب نوین تعریف درستی از سردی و گرمی ارائه نکرده یا آن را با ناآگاهی رد میکند ولی باید بدانیم که در طب سنتی تمامی درمانها بر پایه چهار مزاج اصلی انسان است ولی طب جدید به طور کلی رابطه خود را با مزاجها قطع کرده ولی امروزه برخی از پزشکان به طب سنتی روی آوردهاند و کار خود را تلفیقی انجام میدهند که این کار موجب موفقیت آنها شده است.
علوم جدید در همه موارد دنبالهرو و تکمیلکننده طب قدیم نبوده و در طب سنتی بر پایه چهار عنصر اصلی خاک،آتش،آب و هوا درمان صورت میگیرد ولی در طب جدید اصول دیگری است و تجویز مواد شیمیایی و قرص و آمپول بیش از اندازه به بدن لطمه وارد کرده و اگرچه ظاهرا بیمار را درمان میکند ولی باطناً عوارضی نیز به جا میگذارد و در مجموع علم پزشکی دنبالهرو و تکمیل کننده طب سنتی نبوده و مبدأ دیگری را برای عملکرد خود در نظر گرفته است.
به گزارش توانا مصرف بسیاری از موادغذایی آماده موجب ازدیاد سردی و خشکی در بدن میشود که سودا دارای طبیعت سرد و خشک است که بروز بیماری های روحی از جمله افسردگی را افزایش می دهد.
*مصرف فست فودها موجب سردی مزاج می شود
سید علی ابوالحبیب پزشک طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار میدارد:بسیاری از غذاهای فستفود دارای طبیعت سرد و خشک هستند و موجب بروز سردی در بدن میشود.
به گفته وی ظروف آلومینیومی موجب ورود عنصر آلومینیوم به غذا شده و طبع غذا را تغییر میدهد و استفاده از رنگهای مصنوعی در غذاها موجب بروز ازدیاد خلط سودا در خون شده که بیماریهای روحی و روانی را افزایش میدهد.
این پزشک طب سنتی عنوان می کند:امروزه از ماکروویو در طبخ غذاها و گرم کردن آن استفاده میشودکه موجب ازدیاد خلط سودا درخون شده و بروز بیماری های سوداوی را افزایش میدهد.
ابوالحبیب تصریح می کند:به طورکلی انجماد، پخت و پز در زودپز موجب ازدیاد سودا در خون میشود و افراد باید غذاها را باید مطابق طبع بدنشان انتخاب کنند متاسفانه امروزه غذاها سفرههای ایرانی تعادل ندارند و باید از نظر طبعی غذاهای سرد و گرم با هم مصرف شود تا از بروز بیماریها پیشگیری شود.
به گزارش توانا برخی از غذاها نقش غذای مطلق هستند که بر اساس مزاج فرد بوده و برخی از غذاها نقش دوایی دارند و افراد فقط به دلیل اینکه سیر شوند، مصرف می کنند و کاری به مزاج فرد ندارد یا به عبارت دیگر نقش سیرکننگی دارد.
*افراد باید غذا را با توجه به مزاجشان مصرف کنند
محمود خدادوست دستیار تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» می گوید:
افراد باید غذا را با توجه به مزاجشان مصرف کنند به عنوان مثال فردی که دارای طبیعت گرم است از غذاهای با طبع معتدل مصرف کند.
به گفته وی غذاهایی که افراد مصرف می کنند بیشتر نقش دوایی دارد و غذای دوایی،غذایی است که کیفیت بدن را تغییر میدهد و افراد باید غذایی را مصرف کنند که نقش غذای مطلق را داشته باشد تا کیفیت بدن را تغییر ندهد.
دستیار تخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد:در سفره ایرانی باید غذاها براساس مزاج افراد و مزاج فصل انتخاب شود و اگر بدن افراد با مصرف بعضی از مواد غذایی بدنشان با واکنش روبرو شود، نشان دهنده این است که غذای مناسب با مزاج نبوده و نقش دوایی را در بدن ایجاد کرده است.
خدادوست اظهار می کند:افراد باید غذاها را براساس مزاج خود مصرف کنند تا کیفیت بدن تغییر پیدا نکند، فصل زمستان دارای طبیعتی سرد و تر است و اگر افراد بخواهند مطابق با فصل زمستان غذا مصرف کنند باید غذاهایی با طبیعتی گرم و خشک مصرف کرده تا کیفیت بدن تغییر پیدا نکند.
*در سفره های ایرانی تعادل غذایی رعایت نمیشود
سادات عصمتی کار آموز طب سنتی درباره ایراد سفرههای امروزه ایرانی میگوید:در سفره های ایرانی تعادل غذایی رعایت نمیشود و بیشتر غذاها سرد است.
به گفته وی موادغذایی مانند ماست،سس سفید و سس قرمز که امروزه در غذاهای ایرانی کاربرد فراوان دارد همگی سرد است و موجب بروز بیماری های سرد مزاجی میشود.
این کارآموز بیان میدارد:پختن غذا در ظروف آلومینیومی سردی غذا را افزایش میدهد همچنین استفاده از ماکروفر سردی غذا را افزایش میدهد.
عصمتی عنوان میکند:رنگهای شیمیایی که به غذا میزنند نیز موجب بروز سردی مزاج میشود سفره های ایرانی تغییر پیدا کرده و مردم بر طبق سردی و گرمی غذاها را مصرف نمی کنند.
وی میگوید: مــردم امروزه بیشتر از غــذاهای ســرد استفاده میکنند و غــذاهای مــردم شده فست فودها که سراسر سردی است.
*ایرانیان از قدیم الایم به خوش ذائقه بودن،مشهورند
فاطمه میرسعیدی مدرس آشپزی درباره ایراد سفره های ایرانی می گوید: ایرانیان از قدیم الایم به خوش ذائقه بودن مشهورند.
به گفته وی از اشکالات سفره ایرانی این است که تنوع غذایی بیش از حد وجود دارد و افراد از چند نوع غذا در سر سفره استفاده می کنند.
این مدرس آشپزی می افزاید: غذا باید در شرایط روانی مناسب مصرف شود تا به خوبی در بدن جذب شده تا موجب تقویت بدن شود ولی متاسفانه امروزه غذا با شرایط بد مصرف می شود خیلی از افراد عجله دارند یا سرپا غذا می خورند یا موادغذایی آماده را مصرف می کنند.
*مصرف غذاهای آماده موجب کاهش طول عمر می شود
میرسعیدی اذعان می کند: مصرف موادغذایی آماده به سلامت افراد ضرر وارد می کند و موجب کاهش طول عمر افراد می شود همچنین سرشار از افزودنی است که بروز بیماری سرطان را افزایش میدهد.
وی معتقد است: آب پز کردن موادغذایی یکی از بهترین روش پخت است و از سرخ کردن بیش از حد غذاها باید پرهیز شود چراکه مواد سمی در اثر سرخ کردن بیش از حد تولید می شود.
به گزارش توانا بروز بسیاری از بیماری ها ناشی از تغذیه غلط است البه در طب اسلامی به غذا توجه ویژه شده است.
طب سنتی معتقد است که غذا باید در شرایط زمانی و مکانی مناسب صرف شود تا به بدن آسیب نرسد امروزه بسیاری از افراد به غذا توجه نمی کنند.
غذا در حفظ سلامتی افراد نقش ویژه ای را بر عهده دارد و لازم است که افراد با توجه به مزاجشان غذا را صرف کنند تا مانع بروز بیماری شود.
غذا ماده مصرفی سوخت و ساز بدن است و بر اعضاءبدن اثر می گذارد متاسفانه امروزه افراد به طبخ صحیح غذا توجه نمی کنند و بیشتر رو به مصرف فسد فودها آورده اند که موجب بروز بیماری های سرد مزاج در جامعه شده است.
باید توجه داشت که غذاهای با طبع گرم را با سرد و غذاهای طبع سرد را با گرم مصرف کنند تا تعادلی در غرا رعایت شود و بدن از غذا سود ببرد.
سیمرغ
:: موضوعات مرتبط:
متفرقه ,
,
:: بازدید از این مطلب : 732
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1